“Mensen een goed gevoel geven en ze laten stralen van geluk.” Dat is de belangrijkste conclusie die Katty Pexsters trekt als ze over haar gelijknamige Boetiek Pexsters vertelt. “Wij verkopen geen kledij, maar maken de persoon die voor ons staat gelukkig.”

“En of die nu 30 jaar is of 85, een outfit met een moderne twist wil, iets sportief chique, pittig of klassevol verkiest: wij zoeken naar een outfit die bij de persoon in kwestie past en die tegelijkertijd voor een wow-effect zorgt. Als je hoort dat onze klanten van alle uithoeken van België naar ons komen, dan bevestigt dat dat wij met onze persoonlijke aanpak wel degelijk het verschil maken”, zegt Katty.

Ondertussen is het 23 jaar geleden dat Katty met de zaak startte, verborgen tussen de Haspengouwse boomgaarden in Wellen. Of zoals zij het zelf al lachend omschrijft: in het hol van Pluto. “Veel van onze klanten maken er een daguitstap van. Met al zijn fiets- en wandelroutes, de verschillende kastelen en monumenten en het wellnesscentrum dat hier een paar honderd meter verderop ligt, valt er heel wat te beleven in Wellen en omstreken. Daarenboven is onze boetiek elke zondag open.”

Persoonlijke favoriet

Boetiek Pexsters is een feest voor dames en heren die van mooie kleding houden. De collectie telt maar liefst 70 Belgische en Italiaanse merken, waaronder Jacob Cohen, Stijn Helsen, Artu Napoli, Trussardi Jeans en Ambiorix voor de heren en Atos Lombardini, Elisabetta Franchi, Hale Bob, Nissa en Mucho Gusto voor de dames. Die laatste behoort trouwens tot Katty’s favorieten. “Mucho Gusto blijft me elk seizoen weer verrassen met zijn prachtige, handgemaakte zijden sjaals en gilets. De prints zijn steeds weer uniek en de afwerking erg luxueus. Voor de winter zijn er bijvoorbeeld mooie bonten accenten, de zomercollectie telt dan weer erg mooie exemplaren met franjes.”

Waar klanten thuis zijn

Elk seizoen vind je in de boetiek een groot assortiment waar elk type man of vrouw wel iets naar zijn of haar smaak vindt. “Wanneer wij collecties kiezen, laten we ons niet zozeer leiden door wat hip en trendy is, maar selecteren we datgene wat onze klanten volgens ons mooi zullen vinden. En vooral: de kledingstukken moeten ook draagbaar zijn. Maar weet je, eigenlijk verkopen wij geen kledij, maar een goed gevoel. Onze boetiek is een plekje waar onze klanten zich thuis voelen en vaak worden ze kennissen of zelfs vrienden. We leggen hen in de watten en zoeken samen met hen naar dé perfecte outfit. Ik durf in alle bescheidenheid te stellen dat ons team daar toch wel in uitblinkt. Het oog voor detail dat wij steeds weer aan de dag brengen, de aandacht die we schenken of alles wel juist valt, of de kleur bij de persoon kwestie werkt, de accenten die we leggen,… We gaan daar echt wel ver in.”

Hoe ouder iemand is, des te meer hij of zij die verregaande, persoonlijke aanpak apprecieert volgens Katty. “En ook aan ons bezorgt dat ontzettend veel voldoening. Onlangs kleedden wij bijvoorbeeld iemand voor een Rotaryfeestje. Achteraf vertelde de dame ons hoeveel mensen haar gevraagd hadden waar ze zo’n mooie outfit had gevonden; ze was in de wolken. Dáár doen wij het voor. Dat is enkel mogelijk door zoveel aandacht te besteden aan de kleine details en rekening te houden met de stijl en het karakter van de persoon. Want zo geven we dat vleugje elegantie en luxe aan een outfit. Bij de ene is dat heel subtiel, bij de andere net gedurfd met felle kleuren of prints.”

Complimentjes

De ruime keuze maakt dat er ook voor ieders budget iets moois te vinden is. “Met het merk Nissa bijvoorbeeld hebben we een glamourmerk in huis dat toch betaalbaar is. Sinds kort prijken ook de pittige kleren van het Antwerpse merk Dame Blanche in onze rekken. En ga zo maar door. We hebben echt voor elke leeftijd en voor ieders smaak wat wils. Eén van onze klanten verwoordde dat perfect: ze zei dat ze op de Antwerpse Meir 20 verschillende winkels moet doen om hetzelfde aanbod als bij ons te vinden. Een fantastisch compliment! Onze boetiek van 350 vierkante meter biedt dus een heel erg mooie mix van stijlen en merken. Vaak draait het ook om de juiste combinaties om een outfit net dat tikkeltje meer te geven met een mooi juweeltje of een sjaal. Al die zaken, in combinatie met onze joviale verkoopsters die er alles aan doen opdat iedereen hier tevreden en blij naar buiten gaat, dat maakt ons uniek. Als je dus eens in de buurt van Wellen bent of een uitstap naar Haspengouw plant, spring dan zeker eens bij ons binnen!”

Klik hier voor het originele artikel (PDF)

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 012 741 351 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

Thumbnail for 8126Thumbnail for 8138